A túrót áttörjük. A dió felét ledaráljuk, a másik felét durvára vágjuk. A
cukor felét, a
tojásokat,
sót, darált diót, búzadarát, a
vaj felét és a
citrom héját összekeverjük a túróval. A maradék
vajon megpirítjuk a
cukor másik felét és a durvára vágott diót.
A túróból gombócokat formázunk, mindegyikbe belenyomunk 1-2 szem szőlőt, majd forró
vízben megfőzzük őket.
A vaníliarudat kettévágjuk, magjait kikaparjuk, és a borhoz adjuk. Beletesszük a pudingport és a cukrot, majd felfőzzük. Amikor sűrű, beleöntjük a
tejszínt és a maradék szőlőt.
A gombócokat a
borsodóval és a pirított cukros dióval tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>