Előkészítés: A vanília rudakat ketté hasítjuk, kikaparjuk a pépet belőlük. A diót összevagdaljuk vagy daráljuk. A
narancsot megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A ribizlit megmossuk, leszemezzük. A
tejet felforraljuk.
Elkészítés: A ribizlit 4 dl
vízzel feltesszük főni 15 percig főzzük beletesszük a
mézet, a
narancs levét és a reszelt héját. 3-4 percig még főzzük, besűrítjük a kevés
vízzel kikevert keményítővel. Ha sűrű, levesszük, finom szűrőn áttörjük, ízlés szerint cukrozzuk. A forró
tejbe tesszük a cukrot, csipetnyi
sót és a kikapart vaníliát. Amikor forr, beletesszük a tésztát és kíméletesen puhulásig főzzük. Amikor már puha, ráreszeljük a
citrom héját és összekeverjük a dió felével. A tésztát mélytányérba szedjük, megszórjuk a maradék dióval és körbelocsoljuk a ribizlikrémmel. Ízlés szerint megszórhatjuk por
cukorral.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>