A sütőt előmelegítjük 225 fokra. A
padlizsán végeit levágjuk. Az egyiket megkenjük a fele olajjal és a sütő középső szintjén 30 percig sütjük. Ezután kikaparjuk a héjából a puha húsát. A
fokhagymát és a
mogyoróhagymát megpucoljuk, és a
padlizsán húsával, a
citromlével és az
olívaolajjal leturmixoljuk. Belekeverjük a
joghurtot, majd
sózzuk és
borsozzuk. A tésztát kifőzzük, a ricottát szétmorzsoljuk. A másik
padlizsánt vékonyra szeleteljük, felhevítjük a maradék olajat és a
padlizsánszeleteket aranybarnára sütjük. A metélő
hagymát finomra vágjuk, a tésztát leszűrjük, majd összekeverjük a
padlizsánnal és a
sajttal. Mártással meglocsoljuk, és metélő
hagymával megszórjuk.
Elkészítési idő: 45 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>