Az
articsóka szárát levágjuk, külső leveleit leszedjük, és a megmaradt részeket ollóval egyenesre vágjuk. Levágjuk a felső csúcsos részét. Kiszedjük a belsejét és az
articsókát hideg,
citromos
vízbe áztatjuk, majd kiszedjük és lecsepegtetjük. Egy fazékban 1 ek.
citromlével
sós vizet forralunk, és az
articsókát lefedve 15 percig főzzük. A kész
articsókát felnegyedeljük. A
paradicsom héját kereszt alakban bevágjuk, leforrázzuk, hideg
vízzel leöblítjük, meghámozzuk és kimagozzuk, majd a húst apróra vágjuk. A
hagymát, a
fokhagymát és a répát apró kockára vágjuk, a
zellert finomra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és a
hagymát, a
fokhagymát, a
zellert és a répát 3-5 percig pároljuk. Hozzáadjuk a
paradicsomot és a levest,
sózzuk,
borsozzuk. és lefedve 10 percig pároljuk. A tésztát kifőzzük, leszűrjük. A tésztát összekeverjük az
articsókával és a mártással. Kakukkfűvel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>