» 500 g tojásos spagetti vagy kínai tojásos metélt » 150 g hüvelyes cukorborsó » 60 g thai bazsalikom vagy másfajta bazsalikomlevél » 90 ml halalaplé vagy kagylólé » 20 nagy, friss fésűkagyló » 3 vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 2 összevágott, piros csilipaprika » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 vékony szeletekre vágott citromfűszár » 1 csomó, rövid darabokra vágott spárga » 1 evőkanál mogyoróolaj
Főzzük meg a tésztát a csomagolása szerint. Szűrjük le és tegyük félre. Hevítsük fel a vokot magas hőfokon, majd tegyük bele az olajat. Adjuk hozzá a csilit, a fokhagymát, a citromfüvet, a mogyoróhagymát, a cukorborsót és a spárgát. Rázogatva-dobálva süssük 2 percig. Öntsük fel az alaplével, és tegyük bele a kagylókat. Lefedve főzzük kb. 2 percig, majd tegyük hozzá a tésztát és a bazsalikomot. Még pirítsuk 2 percig, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom