Tésztasaláta spárgával, spenóttal és ricottával recept
Hány személyre: 4 személyre
» 500 g fusilli tészta » 250 g összemorzsolt ricotta » 125 g zsenge spenótlevél » 60 ml extraszűz olívaolaj » 2 csomó spárga » 4 átlósan szeletelt mogyoróhagyma » só és frissen őrölt fekete bors
A tésztát főzzük ki sós vízben.
Melegítsük elő a grillserpenyőt. Kenjük meg a spárgát 1 evőkanál olajjal, és süssük meg, időnként megforgatva 3 perc alatt. Vegyük ki és vágjuk 5 cm-es darabokra. Tegyük félre. Szűrjük le a tésztát és tegyünk félre a vízből 3 evőkanálnyit. Tegyük vissza az edénybe és locsoljuk meg a vízzel. Adjuk hozzá a maradék olajat, a spárgát, a hagymát, a spenótot és a ricottát. sózzuk, borsozzuk. rázzuk össze és alacsony hőfokon még 2 percig főzzük. Melegen tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom