Felteszünk melegedni kb. 3 liter vizet egy csipet
sóval, majd forrás után kifőzzük benne a tésztát, közben megtisztítjuk a
hagymát, a
fokhagymát és a
gombát. Egy nagy serpenyőben üvegesre pároljuk a kockákra vágott
hagymát, hozzátesszük a zúzott
fokhagymát és a felszeletelt
gombát, majd közepes hőmérsékleten 5 percig főzzük. Megfűszerezzük piros
paprikával, hozzáöntjük a zöldséglevest, majd addig forraljuk, amíg a lé fele elpárolog. Hozzáadjuk a
tejfölt és
sóval,
borssal,
citromlével ízesítjük. Az apróra vágott
petrezselyem felét a szószhoz adjuk. A lecsepegtetett tésztát előmelegített tányérokra szedjük, ráöntjük a
gombamártást, végül megszórjuk a maradék
petrezselyemmel.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>