» 2 nagy tojás » 90 ml extraszűz olívaolaj » 3 kis padlizsán, héjával együtt kockára vágva » 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 125 g pancetta, apróra vágva » 2 konzerv (400g) paradicsom a levével » 1 friss, piros csili, összevagdalva » só és frissen őrölt bors » 125 g friss mozzarella, lecsöpögtetve, kockára vágva » 500 g spagetti
Főzzük meg a tojásokat, majd pucoljuk meg és vágjuk össze.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a padlizsánt 10 perc alatt puhára. Szedjük ki és csepegtessük le. Tegyük az edénybe a fokhagymát és a pancettát és süssük 3-5 percig. Keverjük bele a paradicsomot és a csilit. sózzuk, borsozzuk. Pároljuk alacsony tűzön 20 percig.
Főzzük ki a tésztát enyhén sós vízben, szűrjük le és adjuk a szószhoz. Melegítsük át, tegyük a tetejére a padlizsánt, szórjuk meg a tojással és tálaljuk.
Elkészítési idő 45 perc.
Nehézségi fok 2.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom