Sült padlizsános-paradicsomos spagetti receptHány személyre: 4-6 személyre
» 400 g
padlizsán, héjával együtt felszeletelve
» 2 evőkanál tengeri
só» 250 ml
olívaolaj a sütéshez
» szósz:
» 1 kg érett
paradicsom meghámozva, összevagdalva
» 1 fej
hagyma, vékonyan szeletelve
» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 1 kis csokor
bazsalikom, öszetépkedve
» 2 evőkanál extraszűz
olívaolaj» 1/4 teáskanál
cukor»
só» 500 g spagetti
» 6 evőkanál
parmezán sajt, lereszelve
A
padlizsánt
sózzuk meg a tengeri
sóval és hagyjuk 1 órát állni.
Szósz:
Tegyük egy serpenyőbe a
paradicsomot, a
hagymát, a
fokhagymát, a
bazsalikomot, az olajt, a cukrot és a
sót. Pároljuk közepes tűzön lefedve 15 percig, majd fedő nélkül, alacsony tűzön 40 percig.
Robotgépben keverjük simára a szószt.
Forrósítsuk fel az olajat, süssük meg benne a lerázott
padlizsánokat, mindkét oldalukat 5-7 percig. Csöpögtessük le és tartsuk melegen.
Főzzük ki a tésztát enyhén
sós
vízben, szűrjük le és adjuk a szószhoz. Keverjük össze. Tegyünk egy adagot a tányérra, helyezzünk rá egy
padlizsánt és szórjuk meg
parmezánnal.
Elkészítési idő 2 óra
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>