» 500 g teljes kiőrlésű spagetti » 3 evőkanál extraszűz olívaolaj » 1 fej hagyma, felaprózva » 2 gerezd fokhagyma, apróra vagdalva » 60 g gombafej felszeletelve » 150 g dió apróra vágva » 1 nagy csokor vízitorma » 250 ml tejföl » só és frissen őrölt bors
Főzzük ki a tésztát sós vízben. Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a hagymát és a fokhagymát 3 perc alatt. Adjuk hozzá a gombát és diót, és pároljuk 4-5 percig. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a tejfölt. Ízesítsük sóval és borssal. Alacsony tűzön melegítsük fel, de ne hagyjuk forrni.
Szűrjük le a tésztát és tegyük egy tálba. Öntsük rá a szószt, keverjük össze és tálaljuk melegen.
Elkészítési idő 40 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom