» 90 ml extraszűz olívaolaj » 1 fej hagyma, felapórzva » 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva » 500 g vékony spagetti » 2 evőkanál felaprózott menta » 2 evőkanál felaprózott petrezselyem » 1 evőkanál felaprózott zsálya » 1 evőkanál felaprózott rozmaring » 1 evőkanál felaprózott babérlevél » 60 ml brandy » só és frissen őrölt bors » 125 g parmezánsajt, lereszelve
Főzzük ki a tésztát sós vízben.
Forrósítsuk fel az olajat közepes tűzön, süssük meg benne a hagymát és a fokhagymát 3-4 percig. Adjuk hozzá a fűszereket és süssük még 2-3 percig. Öntsük rá a brandyt és pároljuk el.
Szűrjük le a tésztát és tegyük a szószhoz. Ízesítsük sóval és borssal, majd szórjuk meg a sajttal. 2 perc alatt melegítsük össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 30 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom