Avokádós pillangótészta joghurtszósszal receptHány személyre: 4-6 személyre
» 60 ml extraszűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 1 nagy fej
hagyma, összevagdalva
» 1 evőkanál száraz
fehérbor» 500 g pillangótészta
» 1 érett
avokádó, meghámozva, összevagdalva
» 1
lime frissen facsart leve
» 250 ml natúr
joghurt»
só és frissen őrölt
bors» 1 friss, piros csili, felszeletelve
» 1
zeller, vékonyan szeletelve
» 2 evőkanál
sós
kapribogyó, leöblítve
» 1 evőkanál felaprózott
petrezselyem
Főzzük ki a tésztát
sós
vízben.
Forrósítsunk fel 2 kanál olajat közepes tűzön, süssük benne a
fokhagymát és a
hagymát 3-4 percig, adjuk hozzá a bort, és főzzük, míg elpárolog. Tegyük félre.
Locsoljuk meg az
avokádót a
citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A
joghurtot keverjük ki a maradék olajjal egy tálba,
sózzuk,
borsozzuk, majd tegyük hozzá a csilit, a
zellert, a
kapribogyót és a petrezselymet.
A tésztát szűrjük le, tegyük egy tálba, adjuk hozzá a
joghurtos szószt, a
hagymát, az
avokádót és keverjük össze, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 50 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>