Fettuccine tejszínes padlizsánszósszal receptHány személyre: 4 személyre
» 400 g fettuccine tészta
» 2 száraz csili, összemorzsolva
» 1 teáskanál felaprózott
kakukkfű» szósz:
» 3 közepes
padlizsán meghámozva, apró kockára
» vágva
» 90 ml extraszűz
olívaolaj» 2 gerezd
fokhagyma, apróra vágva
» 1 evőkanál felaprózott
kakukkfű» 15
bazsalikomlevél, összetépkedve
»
só és frissen őrölt
bors» 3 érett
paradicsom meghámozva, összevagdalva
» 6 evőkanál érett Pecorino
sajt, lereszelve
Tészta:
400 g sima
liszt
4 nagy
tojás
Tegyük a
lisztet a munkalapra, a közepébe vájjunk lyukat és tegyük bele a
tojásokat a csilit és a kakukkfüvet, villával dolgozzuk össze, majd kézzel állítsuk össze. Dagasszuk szép gömb formájúvá. 10-20 perc után a tésztának simának kell lennie. Csomagoljuk a tésztát celofánba és hagyjuk 30 percet állni.
Osszuk el 5-6 részre, majd tekerjük át a tésztagépen. Folytassuk a nyújtást egyre kisebb fokozaton. Ne nyújtsunk 30-35 cm-nél hosszabb lapokat. Szórjuk meg őket búzadarával, és takarjuk le konyharuhával. Állítsuk be a kívánt metélőszélességet és tekerjük át a gépen. Ha nincs képünk, akkor tegyük a lapokat búzadarával megszórt felületre, hajtogassuk őket össze úgy, hogy 2,5 cm-es tekercset kapjunk. Majd nagy késsel vágjuk fel a tésztát.
A taglierini vagy tagliolini 5 mm széles.
A tagliatelle vagy fettuccine 1 cm széles, míg a pappardelle akár 2,5 cm széles is lehet.
Szósz:
Enyhén
sós
vízben főzzük meg a
padlizsánt 4 perc alatt, majd csöpögtessük le és csavarjuk belőle a nedvességet. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, tegyük bele a
fokhagymát és a kakukkfüvet 2 percre, majd a
padlizsánt és süssük 6-7 percig. Közben villával nyomkodjuk szét. Vegyük le a tűzről,
sózzuk,
borsozzuk és adjuk hozzá a
bazsalikomot.
Tegyük egy robotgépbe és turmixoljuk simára. Tegyük vissza a serpenyőbe és adjuk hozzá a
paradicsomot. Főzzük, amíg a
paradicsomok átsülnek és a szósz krémes lesz. A tésztát főzzük ki enyhén
sós
vízben 3-4 perc alatt. Szűrjük le és adjuk a szószhoz, locsoljuk meg 2-3 evőkanál főző
vízzel, szórjuk meg
sajttal, a maradék
bazsalikommal, keverjük össze és tálaljuk.
Mindössze 55 perc alatt elkészül.
nehézségi fok 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>