Első lépésként vizet forralok, egy leveskockával, és megfőzöm ebben a babot. A
rizstésztát langyos
vízben. Amíg melegszik a tészta és fő a bab, addig elkészítem az édes-savanyú mártást. Karamellt készítek. Egy lábosba beleszórok 3 evőkanál kristálycukrot és pár perc alatt, folyamatos kevergetés mellett szép barnára pirítom. Mikor ezzel megvagyok, fél dl vizet öntök hozzá és a karamellt a
vízzel addig forralom, míg olaj sűrűségűvé nem válik. Hogy savanyú legyen 2 kávéskanálnyit
ecetet adok hozzá. Egy kis
bors, pár kevergetés és már kész is van a mártás. Amíg teljesen megfő a bab, elkészítem a zöldségragut. A kel
káposzta felét és egy fej lila
hagyma felét keskeny szeletekre vágom, majd forró serpenyőben, olajon megpirítom. Kicsit
sózom,
borsozom. Miközben a
káposzta és a
hagyma pirul, a babot leszűröm, majd a pirulókhoz töltöm. Hogy még ízesebb legyen ételünk, 1 fej
fokhagymát préselek a
káposztás babra. Néhány kevergetés, és mikor a sok finom zöldség összesült, hozzáadom a közben puhára ázott
rizstésztát. Egy kicsit összekeverem az egészet. Mikor a mártás már mindenhol átjárta a zöldségeket és a tésztát, kész is az ételünk. 4 jókora adag lesz belőle
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>