Sonkás-brokkolis makaróni-torta recept

Hány személyre: 4 személyre

» 6 szelet sonka
» 125 g reszelt gruyére sajt
» 750 g brokkoli
» 125 g vaj
» és bors
» 1 l tej
» 1 l víz
» 250 g makaróni
» 4 tojás
A tej és a víz s keverékében pároljuk a makarónit 8-9 percen át, majd átöblítjük és leszűrjük.
Szedjük darabokra a brokkolit és s vízben 10 perc alatt pároljuk meg, aztán lecsöpögtetjük.
A felkockázott sonkát dolgozzuk össze a sajttal, a felhevített vajjal, a tojássárgájával, a brokkolival és a keményre vert tojásfehérjével. Közben fűszerezzük val és borssal.
Egy vajjal kikent tortaforma alját béleljünk ki tésztával. Erre halmozzuk a keveréket, majd újra tészta következik. Addig végezzük ezt a műveletet, amíg a hozzávalók el nem fogynak, de ügyeljünk arra, hogy a tetejét makaróni borítsa. Tegyük előmelegített sütőbe és háromnegyed óra alatt megsütjük.

Szerző: Ízletes receptek          Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>
nagyításhoz kattintson a képekre

Share

Másoknak így tetszett a recept:
ÉRTÉKELÉS: szörnyű nagyon jó
 
 
Hozzászólások
 
Nick név:

Hozzászólás:

kód
Aktivációs kód: Kis és nagybetű számít!
 
 
   konyhatündér
2013-01-17 13:15   
Kedves Feltöltő! Maga az étel isteni, de van egy-két dolog, ami nem stimmel a főzés során. Szerintem iszonyat pénzkidobás, hogy 1 liter tej és 1 liter víz keverékében lágyítjuk meg a tésztát (főleg annak, aki laktózmentes termékeken kénytelen élni), szerintem sima vízben is ugyanolyan finom lesz. Az pedig, hogy sima főtt makarónival fejezi be az ember a rétegezést és nincs írva, hogy takarjuk le az ételt alufóliával amíg sül, akkor ebből kérdezem én, mi lesz? Egy finom étel egy adag kiszáradt, megehetetlen tésztával a tetején. Ezt csak kezdő háziasszonyoknak írtam le, mert én már szerencsére okosabb voltam annál, minthogy az étel egy részét kidobtam volna. Szerintem nyugodtan össze lehet keverni minden hozzávalót és úgy beleönteni a tepsibe, aztán letakarva megsütni, majd mielőtt kész, levenni róla az alufóliát, hogy a teteje kapjon egy kis színt. Azt sem volt odaírva, hogy hány fokon süssük, pedig ez már a XXI. század és a nők legtöbbje nem tud sütni-főzni :-) Én 180 fokon sütöttem 45 percig alufólia alatt, az utolsó 10 percre pedig levettem róla. ISTENI maga a kaja, köszi az ötletet! Olyan férjek is megeszik majd, akik amúgy rá se bírnak nézni a brokkolira, mert ettől a tojásos-sonkás valamitől különlegesebb íze lesz, mintha csak simán sajtos-brokkolis lenne.
  
 
 

Szárnyasok - Csirke - Jérce - Kakas - Pulyka - Kacsa - Liba - Fácán - Egyéb szárnyasok
Húsételek - Sertés - Marha - Birka - Malac - Borjú - Bárány - Kecske - Egyéb húsételek
Sütemény receptek - Édes sütemény - Sós sütemény - Gyümölcsös sütemény - Lekváros sütemény - Mézes sütemény - Krémes - Muffin - Torta - Fagylalt - Pite - Kuglóf - Kalács - Mogyorós sütemény - Mandulás sütemény - Sajtos sütemény - Diós sütemény - Gesztenyés sütemény - Burgonyás sütemény - Mikroban készíthető süti - Bögrés sütemény - Gofri - Csokoládés sütemény - Bonbon, praliné, trüffel
Tészták, tésztafélék - Főtt tészta - Palacsinta - Rétes - Pizza - Pizzafeltét - Lepény - Lángos - Fánk - Kenyér - Kelt tészta - Vajastészta - Burgonyás tészta - Sörkorcsolyák - Sült tészta - Pogácsa - Leveles tészta - Kétszersült - Lasagne
Ünnepi receptek - Húsvét - Pünkösd - Farsang - Halloween - Karácsony - Szilveszter - Újév - Lakodalom - Névnap - Nőnap - Valentin nap - Advent - Mikulás - Születésnap - Esküvő
Vadhús ételek - Nyúl - Vaddisznó - Őz - Szarvas - Egyéb - Fürj - Fogoly - Vadgalamb - Szalonka
Főzelékek - Babáknak - Különleges főzelékek - Főzelékek zöldségből - Főzelékek burgonyából - Egyéb főzelékek
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Wok - Egyéb - Pörkölt
Levesek - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Húsleves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok - Halas
Nemzeti receptek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Francia konyha - Spanyol konyha - Amerikai (USA) konyha - Orosz konyha - Kínai konyha - Indiai konyha - Arab konyha - Dél-amerikai konyha - Távol-keleti konyha - Afrikai konyha - Japán konyha - Thaiföldi konyha - Török konyha - Angol konyha - Német konyha - Osztrák konyha - Román konyha - Svéd konyha - Mexikói konyha - Cseh és szlovák konyha - Lengyel konyha - Bolgár konyha - Horvát konyha - Szerb konyha - Boszniai konyha - Montenegrói konyha - Erdélyi konyha - Egyéb
Halételek - Leves - Ponty - Harcsa - Fogas, süllő - Csuka - Busa - Pisztráng - Tonhal - Lazac - Tengeri halak - Saláták - Kecsege - Tőkehal - Szardínia - Angolna - Egyéb halételek
Vallási receptek - Zsidó ételek - Mohamedán ételek - Buddhista ételek - Krisna ételek - Nagyböjti ételek
Vegetáriánus ételek - Leves - Előétel - Főétel - Desszert - Egytálétel - Feltét - Kása, főzelék - Saláta - Édes sütemény - Sós sütemény
Fogyókúrás ételek - 90 napos fogyókúra - Atkins diéta - Fogyókúrás saláta - Fogyókúrás levesek - Fogyókúrás húsételek - Fogyis zöldségételek - Fogyókúrás halételek - Fogyis szendvicsek - Fogyis desszertek - Egyéb
Diétás ételek - Cukorbetegeknek - Lisztérzékenyeknek - Tejcukorérzékenyeknek - Vesebetegeknek - Candidásoknak - Koleszterinszegény - Szív és érrendszeri - Reform ételek - Vércsoport diéta - Májbetegeknek
Mártások - Alap - Hideg - Meleg - Gyümölcs - Pác - Öntet - Sajtkrém - Burgonyamártás - Halételekhez - Vadételekhez
Saláták - Majonézes - Húsos - Tésztás - Gyümölcs - Különleges - Tavaszi - Salátaöntet - Sajtsaláta - Burgonyasaláta
Hidegkonyha - Szendvics - Hidegtál - Körözött - Szendvicskrém - Pástétom - Pecsenyék hidegen
Köretek - Burgonyás - Rizses - Zöldség - Gyümölcsös - Egyéb
Savanyúság - Káposzta - Uborka - Cékla - Csalamádé - Paprika - Karfiol - Hagyma - Savanyított gyümölcsök - Tök, sütőtök - Dinnye - Paradicsom - Gomba - Egyéb
Befőttek és tartósított ételek - Lekvár - Dzsem - Kompót - Befőttek - Gyümölcskocsonya - Gyümölcsíz - Gyümölcssajt - Kandírozott gyümölcs - Tartósított zöldség - Aszalt zöldség - Aszalt gyümölcs - Szörp - Ízesítő, ecet - Gyümölcsbor
Tenger gyümölcsei - Polip - Rák - Homár - Kagyló - Tintahal
Belsőségek - Máj - Vese - Velő - Szív - Tüdő - Pacal - Zuza
Szabadtűzön - Grill - Bogrács - Nyárson sült
Ínyenc receptek - Tapas - Pesto - Sajt
Kávék - Hosszú kávé - Eszpresszó - Cappuccino - Török kávé - Jeges kávé - Alkoholos kávé
Teák - Fekete tea - Zöld tea - Gyümölcstea - Gyógytea - Jeges tea - Alkoholos tea
 
e-mail: 
jelszó:  
             Új tag
elfelejtett jelszó >>
  startlaphoz adás
Facebook csoport
  Véletlen receptek
Paradicsommártás
Turixoljuk össze a paradicsomot, majd tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a hagymát, a cukrot, az l...
Kiadós piskóta
Négy evőkanál cukorból és vízből szirupot főzünk, majd összeforgatjuk a felvert tojásfeh...

 

izletes.hu on Facebook

 

 
kapcsolat  |  impresszum  |  jogi nyilatkozat