» olaj, a sütéshez » 45 dkg kis tintahal, fejük eltávolítva, a testük vékony » gyűrűkre vágva, a karjuk egészben hagyva » 10 dkg sima liszt » 2 nagy tojás, felverve » 10 dkg finom, száraz kenyérmorzsa » durva tengeri só, ízlés szerint » mártogatók, választásunk szerint
Az olajat olyan serpenyőbe öntjük, ahol 1 cm magasan áll. A kalmárt hideg, folyó vízben megmossuk, és megszárítjuk. A bundázást a hagyományos módon végezzük. Amikor az olaj elég forró, a kalmárokat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, sóval,borssal fűszerezzük és mártásokkal forrón tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom