» 45 dkg finom csíkokra vágott tintalhal » 4,5 dl száraz fehérbor » 1 szelet füstölt szalonna, feldarabolva » fél kiskanál vaj » 25 dkg apróra vágott vöröshagyma » 1 gerezd zúzott fokhagyma » fél-fél kiskanál szárított petrezselyem, kapor, » bazsalikom, tárkony és rozmaring » 1 evőkanál sima liszt » 3,5 dl tejszín vagy főzőtejszín » negyed kiskanál őrölt fehér bors » 2 közepes burgonya, megfőzve, meghámozva és » kockára vágva
A szalonnát, a vajat, a fokhagymát és a szárított fűszereket nagy serpenyőben, nagy lángon megfuttatjuk, nem engedjük megbarnulni. A lisztet a hagymás szalonnával összekeverjük. A tintahalat vízben főzzük és a főzőlébe a bort öntünk. Beletesszük a lisztes, hagymás szalonnát, felforraljuk, majd a lángot mérsékeljük, és a tejszínt belecsorgatjuk. Addig főzzük, míg a tintahal opálos lesz. A fehér borssal megfűszerezzük, a burgonyát beletesszük. Fűszeres házikenyérrel tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom