» Salátaöntet: » 6 ek. olívaolaj » 3 ek. vörösborecet » fél tk. apróra vágott fokhagyma » fél tk. durva szemű tengeri só » fél tk. szárított oregánó » 1/4 tk. összemorzsolt csilipehely » 5 közepesen nagy paradicsom » 125 g kimagozott zöld olívabogyó, félbevágva » 100 g vékonyan felszeletelt szárzeller » 4 ek. apróra vágott lila hagyma » 450 g apró garnéla, megtisztítva, kibelezve » 450 g Szent Jakab-kagyló húsa » 2 ek. durvára vágott petrzselyem » 1 grillezőtál
Keverjük össze a salátaöntet hozzávalóit. A paradicsomot keresztben szeleteljük fel, majd tegyük kínálótálra. Keverjük össze az olívabogyót, a zellert, és a hagymát. 4 ek. salátaöntettel keverjük össze a rákok és a kagylók húsát, fedjük le, és tegyük 20-30 percre hűtőbe. Készítsük elő a grillsütőt. A tenger gyümölcseit szűrjük le, és tegyük a grillezőtálba. Zárt sütőben grillezzük 5 percig, közben forgassuk. Tegyük a tenger gyümölcsit a tálalóra, szórjuk meg az olívás-zelleres keverékkel, locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk meg petrezselyemmel.
Elkészítési idő: 45-50 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom