» 24 nagy garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve, » leöblítve és megszárítva » 24 friss bébiparajlevél, leöblítve és megszárítva » olívaolaj, a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » 6 darab(30 cm-es) bambusznyárs, 30 percig » vízben áztatva » maréknyi száraz faforgács, pl.mesquite, hikori- » vagy égerfa » rémoulade mártás: » 1 kiskanál finomra aprított petrezselyem » 1 kiskanál reszelt vöröshagyma » 2 nagy, főtt tojás sárgája » 1 kiskanál szardellapaszta » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » 1 nagy tojás » 2,2 dl extra szűz olívaolaj » 2 evőkanál kapribogyó, leöblítve, lecsöpögtetve » és megszárítva » fél citrom leve
A mártáshoz a petrezselymet, a hagymát, a főtt tojássárgáját, a szardellapasztát, s fokhagymát és az egész tojást turmixgépben krémesre keverjük. Amíg a gép forog lassan belecsorgatjuk az olajat, és addig keverjük, míg a majonézhez hasonló állagú lesz. A kapribogyót és a citromlevet beleforgatjuk, és tálalásig hűtjük.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A rákokat egy-egy parajlevéllel körbetekerjük, és a nyársakra tűzzük. Olívaolajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk. A száraz faforgácsot a parázsra dobjuk. A nyársakat arra az oldalra tesszük, ahol nincs tűz. Amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 20-30 percig füstöljük. A mártással együtt kínáljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom