Tenger gyümölcsei olajban sütve receptHány személyre: 6-8 személyre
»
olívaolaj, a sütéshez
» 10 dkg sima
liszt» 1 kiskanál
só» 1 kiskanál őrölt fehér
bors» 4 nagy
tojás, felverve
» 20 dkg friss apróhal, egészben
» 45 dkg nyers, nagy garnélarák, megtisztítva és kizsigerelve,
» farokkal együtt, leöblítve és megszárítva
» 45 dkg tintahal, fej nélkül, leöblítve és megszárítva,
» a teste gyűrűkre vágva
» 6 nagyon kicsi nyelvhal, megtisztítva, fej nélkül
» leöblítve és megszárítva
» salsa verde és
citromgerezdek, a tálaláshoz
Az
olívaolajat egy edényben megforrósítjuk. A
lisztet és a fűszereket összekeverjük, a
tojást egy másik tálban felverjük. A tenger gyümölcseit először a
lisztbe, majd a
tojásba forgatjuk. Amikor az olaj forró, a tenger gyümölcseit aranybarnára sütjük. Lecsepegtetjük, salsával és
citromgerezdekkel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>