Kínai rákhúsos gombóc receptHány személyre: 8-10 személyre
» 45 dkg tengeri rák
» 2 új
hagyma,durvára vágva
» 1 evőkanál durvára aprított
korianderlevél
» 1 evőkanál durvára aprított
mentalevél
» 2 kiskanál
szójaszósz
» finom tengeri
só,ízlés szerint
» 2 evőkanál
tejszín
» 54 készen kapható gombóclap
» 1 nagy
tojás, 2 evőkanál
vízzel felverve
» ázsiai vinagrette,miso-
szója szósz
» és/vagy
fokhagyma szójaszósz
» a mártogatáshoz
A rákokat, az új
hagymát, a
koriandert és a
mentát turmixgépbe tesszük, és
szójaszósszal ízesítve finomra aprítjuk, majd
sózzuk és
borsozzuk. A keveréket egy tálba öntjük és
tejszínnel összekeverjük. A tésztalapokat egymás mellé fektetjük, és a
tojásos keverékkel megkenjük. A töltelékből kiskanálnyit a közepükre adagolunk, a tésztát félhold alakúra hajtjuk és a széleit összenyomkodjuk. Egy fazék vizet forralunk, és a gombócokat kifőzzük. Mártogatókkal együtt tálaljuk.
Ázsiai vinaigrette:
körömnyi friss
gyömbér, apróra vágva
0,5 dl ízesítés nélküli
rizsbor
ecet
1 zöld
citrom leve
2 evőkanál olaj
2 kiskanál
szójaszósz
1 evőkanál pirított
szezámmag
Összekeverjük és kész.
Mi
só-
szója szósz:
2,5 dkg barna cukrot, 2 evőkanál
szójaszószt, 2 evőkanál forró vizet, 2 evőkanál misomártást összekeverünk. Felforraljuk és 2 órán át hűtjük.
Fok
hagymás
szójaszósz:
3 evőkanál
szójaszószt és 1 evőkanál ízesítés nélküli
rizsbor
ecetet fél kiskanál
cukorral, fél kiskanál reszelt
gyömbérrel, 4 apróra zúzott
fokhagymagerezddel, 1 kiskanál olajjal és fél kiskanál csipős
paprika-krémmel felforralunk, majd lehűtjük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>