» 1 1/2 kg kagyló » 1,5 dl száraz fehérbor » 4 finomra vágott fésűkagyló » 1 l konzerv kókusztej » 1/2 ek. finomra vágott, friss gyömbérgumó » 3 lukulluszparadicsom » 2 nagy chili » 4 ek. főtt kukorica » A díszítéshez: » 1 újhagyma » 2 ek. bazsalikomlevél
Átöblítjük és megtisztítjuk a kagylókat. A fésűkagylót 1-2 percig pároljuk a borban, majd hozzákeverjük a kagylókat és addig főzzük, amíg kinyílnak. Ezután átszűrjük, a kagylólevet eltesszük, a kagyló húsát pedig kiszedjük a páncéljából.
A kókusztejhez adjuk a kagylólevet és elkezdjük főzni. Belerakjuk a felvágott paradicsomot és chilit, a kukoricát, valamint a gyömbért. Még néhány percig pároljuk benne a kagylókat. Tálaláskor felkarikázott újhagymával és bazsalikomlevéllel díszítjük.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom