» A fűszerkeverékhez: » 2 tk. durva szemű tengeri só » 1 tk. barna cukor » fél tk. frissen őrölt fekete bors » fél tk. fokhagyma-granulátum » fél tk. csilipor » 4 rib eye steak, 2,5-3 cm vastag » olívaolaj » Salsa verde: » 1 nagy marék bazsalikomlevél szárral » 1 nagy marék petrezselyem szárral » 2 szardellafilé » 1 közepes fokhagymagerezd, meghámozva » 6 ek. olívaolaj, 2 ek. vörösborecet » 1 tk. finomra aprított jalapeno paprika, mag nélkül » 1/4 tk. durva szemű tengeri só » 1 jókora csipet frissen őrölt fekete bors » 12 fanyárs, 30 percre vízbe áztatva
A fűszerkeverék hozzávalóit keverjük össze. A húst vágjuk kockára, majd tegyük tálba, és forgassuk össze a fűszerkeverékkel. Adjunk hozzá annyi olajat, hogy ellepje. Keverjük össze, és szúrjuk fel a nyársakra. 20-30 percig hagyjuk állni. Készítsük el a parazsat a grillsütőben. A salsához tegyük robotgépbe a szardellát és a fokhagymát, majd aprítsuk finomra. Tegyük hozzá a többi hozzávalót, és keverjük még 1-2 percig. A nyársakat süssük meg a grillen, és a salsával tálaljuk.
Elkészítési idő: 25-26 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom