» 1,5 kg étikagyló, lesúrolva, szakálla eltávolítva » maréknyi száraz faforgács, pl. mequite, hikori- vagy » égerfa » 3 dkg finomra aprított petrezselyem, a díszítéshez » salátalevél, a díszítéshez » zöldfűszeres-paradicsomos vinaigrette: » 45 dkg durvára vágott, friss vagy konzerv lukullusz » paradicsom, lecsöpögtetve » 10 dkg petrezselyem » 5 dkg koriander » 5 dkg friss menta » 2 evőkanál friss oregáno » 5 dkg felaprított vöröshagyma » 3 gerezd fokhagyma meghámozva » fél kiskanál cayenne-bors » 1-1 kiskanál finom tengeri só és őrölt fekete bors » 0,8 dl olívaolaj » 0,8 dl sherryecet » 0,3 dl víz
A vinaigrette hozzávalóit turmixgépben simára keverjük.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük. A kagylót olívaolajjal megkenjük, sózzuk, és egy alumíniumtálcára helyezzük. A faforgácsot a parázsra dobjuk. A tálcát a grillsütő azon oldalára tesszük, ahol nincs tűz, és amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk, és 10-15 percig füstöljük. A kagylókat kiemeljük a héjából, és a vinaigrette-tel összeforgatjuk. Salátaleveleken, petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom