» 45 dkg nagy fésűkagyló » 45 dkg főtt penne » olívaolaj a megkenéshez » finom tengeri só, ízlés szerint » maréknyi faforgács, pl. mesquite, hikori- vagy » égerfa » bisztróvaj: » 20 dkg szobahőmérsékletű vaj » 1 gerezd fokhagyma, zúzva » 5 dkg vegyes zöldfűszer, pl. bazsalikom, petrezselyem, majoránna, » kapor » 1 evőkanál aprított mogyoróhagyma » só
A bisztróvajhoz a hozzávalókat összekeverjük, és azonnal tálalhatjuk.
A grillsütő egyik oldalán a tüzet parázsra égetjük úgy, hogy csak az egyik oldala melegítsen. A kagylókat olajjal megkenjük, sózzuk, borsozzuk, és egy alumíniumtálcára helyezzük. A faforgácsot a parázsra dogjuk. A tálcát a sütő azon oldalára helyezzük, ahol nincs tűz, és amikor az első füstöt meglátjuk, fedővel letakarjuk és 15 percig füstöljük.
A pennét kifőzzük, majd összekeverjük a kagylóval és a bisztróvajjal.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom