Étikagyló-leves receptHány személyre: 4 személyre
» 2 szelet füstölt
szalonna, feldarabolva
» fél kiskanál
vaj» 25 dkg apróra vágott vörös
hagyma» 1 gerezd zúzott
fokhagyma» fél-fél kiskanál szárított
petrezselyem,
kapor,
»
bazsalikom,
tárkony és
rozmaring» 1 evőkanál sima
liszt» 3,5 dl
tejszín vagy főző
tejszín
» negyed kiskanál őrölt fehér
bors» 2 közepes
burgonya megfőzve, meghámozva
» és kockára vágva
» 90 dkg ledörzsölt és szakálluktól megfosztott
» fekete kagyló
» 4,5 dl bor
A
szalonnát, a
vajat, a
hagymát, a
fokhagymát és a szárított fűszereket egy serpenyőben megfuttatjuk. beletesszük a
lisztet és a
tejszínt, és pároljuk. A kagylókat a borban addig főzzük,amíg a kagylók kinyílnak.
A kagyló húsát a héjából kiszedjük, főzőlevét egy papírtörlőn átszűrjük, és a kagylóhúst a folyadékkal együtt egy lábosba tesszük. A
lisztet és a
hagymás
szalonnát összekeverjük, beletesszük ezt is a lábosba. Felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és belecsorgatjuk a
tejszínt. Lassú tűzön 20 percig főzzük. Fehér
borssal fűszerezzük, a
burgonyát is beleöntjük. Tálalásig melegítjük. Fűszeres házikenyérrel tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>