Paella cartageni módra receptHány személyre: 8 személyre
» 8 csirkecomb
» 2 evőkanál
olívaolaj» 10 dkg felaprított vörös
hagyma» 5 dkg felaprított piros húsú kaliforniai
paprika» 5 dkg felaprított zöld húsú kaliforniai
paprika» 4 gerezd
fokhagyma, feldarabolva
» 1
babérlevél» 45 dkg darabolt konzerv
paradicsom a levével
» együtt
» fél kiskanál szálas
sáfrány vagy 1 evőkanál
» piros
paprika» 45 dkg rövidszemű rizotto vagy paella
rizs» 1 l csirkehúsleves vagy
lazacalaplé
» 8 Vénusz-kagyló
» 8 fekete kagyló
» 8 nagy,megtisztított, kizsigerelt, nyers
» garnélarák, leöblítve, megszárítva
» 10 dkg mélyhűtött zöldbor
só,felengedve
» finomra aprított, olasz
petrezselyem,
» a díszítéshez
Mielőtt a zöldségeket megpirítjuk, a csirkecombokat
olívaolajon barnára sütjük, majd kiemeljük. A riszt megfőzzük, a combokat beletesszük. Elkészítjük a paellát: az
olívaolajat egy nagy paellafőzőbe, vagy nagy serpenyőbe megforrósítjuk. A
hagymást, a
paprikát, a
fokhagymát közepes lángon 5 percig pároljuk.
A babérlevelet, a
paradicsomot, a
sáfrányt, és 2 percig kevergetve főzzük. A csirkehúslevest beleöntjük és felforraljuk. A lángot mérsékeljük, lefedjük az edényt, és lassan főzzük, míg a
rizs meg nem puhul. A kagylókat és a rákot beletesszük, lefedjük és 10 percig főzzük. A zöldbor
sót beleforgatjuk, tányérra teszünk mindent és a
petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Lazacalaplé:
Egy nagy fazékban 3,5 dl vizet forralunk, majd 2,2 dl száraz fehér bort, 1 dl
tárkonyecetet, 25 dkg
sárgarépát-, 25 dkg vörös
hagymát, felaprítva, 6 szál petrezselymet, 2 babérlevelet, 1 evőkanál egész fekete
borsot teszünk bele. 15 percig főzzük.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>