A serpenyőben felhevített olajban addig sütjük a homárok ollóit és farkait, amíg azok pirosak lesznek, és leválik a páncéljuk. Egy másik serpenyőben a megolvasztott
vajban ugyanígy megsütjük a fejüket. A farokrész páncélját a felaprózott
hagymával, a felkarikázott répával és a felkockázott
zellerrel megpároljuk, majd felöntjük a borral, a
konyakkal és a levessel. Hozzáadjuk a
paradicsomvelőt, majd néhány perc után az elfelezett
paradicsomokat is. Kb. 20 percig főzzük, eközben az ikrákat és a májakat a megmaradt
vajjal együtt összeturmixoljuk. Ezután a levesbe keverjük a bouquet garni-t és az ollókat, majd 10 perc után kivesszük őket, és eltávolítjuk a páncélt. A
paradicsomkeveréket átpasszírozzuk, majd szirup állagúvá főzzük. Hozzákeverjük az összeturmixolt ikrát és májat, majd a homár farokhúsát is. Ezután a homárszeletek és az ollók húsát eloszlatjuk a tányérokban, majd leöntjük a mártással, hozzátesszük a petrezselymeket, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>