Homárpogácsa receptHány személyre: 4 személyre
» 20 dkg felaprított, párolt homár
» 10 dkg friss kenyérmorzsa
» 5 dkg új
hagyma, felkarikázva
» 1 evőkanál dijoni
mustár» fél kiskanál szárított
tárkony» negyed kiskanál szárított piros
paprikacső
» 1 nagy
tojás, felverve
» olaj, a sütéshez
» anchós-zöld
citromos
vaj
A felaprított, párolt homárt, a kenyérmorzsát, a
hagymát, a
mustárt, a
tárkonyt, a kézzel összemorzsolt
paprikát és a
tojást összekeverjük, majd 8 pogácsát formálunk belőlük. Ezután 30 percre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljanak. Az olajat serpenyőbe öntjük, és a amikor forró a pogácsákat aranybarnára sütjük. Papírtörlőn lecsöpögtetjük, és ízlés szerint meg
sózzuk.
Anchós-zöld
citromos
vajjal tálaljuk.
Anchós-zöld
citromos
vaj:
20 dkg szobahőmérsékletű
vajat összekeverünk 1 kiskanál őrölt anchoval(enyhén csípős, szárított csili
paprika), 5 dkg aprított, friss
korianderlevéllel, 1 gerezd zúzott
fokhagymával, 2 kiskanál friss
citromlével. Azonnal tálalhatjuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>