A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A homár húsát kiszedjük, feldaraboljuk. A páncélt a
hagymával, a
zellerrel, a
sárgarépával, a
babérlevéllel és a
vajjal együtt egy serpenyőbe tesszük. 45 percig pirítjuk, és néha megkeverjük. Ezután a
vajat egy serpenyőbe szűrjük, a pácélt és a zöldségeket egy fazékba tesszük, felöntjük 2,5 l
vízzel, és 20 perc alatt felére forraljuk. A levet leszűrjük, a szilárd darabokat kidobjuk.
A
vajat felforrósítjuk, a
lisztet megpezsgetjük rajta, és a
rántást kevergetve 2 percig pirítjuk. A
tejszínt, a sherryt, és a brandyt beleöntjük, és lassú tűzön 30 percig főzzük,
sóval és
borssal ízesítjük. A levest leszűrjük, a homárhúst belekeverjük, és melegen tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>