A pulykamellet felszúrjuk,
sóval és
borssal bedörzsöljük mindkét oldalát. A töltelékhez a zsemléket apróra vágjuk, a
tejjel felforrázzuk. Ezt követően hozzáadjuk a diót, egész
tojásokat, és az apróra vágott petrezselymet.
sóval,
borssal,
sáfrányos szeklicével, reszelt
szerecsendióval összedolgozzuk, és a felszúrt hús üregébe öntjük.
A nyílást összetűzzük.
A húst tepsibe helyezzük, a forró zsiradékkal leöntjük, és lefedve forró sütőbe tesszük. 35-40 perc alatt megsütjük saját levével néha megöntözzük. Ezután fedő nélkül pirosra sütjük.
A húst végül felszeleteljük. Petrezselymes
burgonya vagy párolt
rizs való mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>