» 4 pulykamellfilé » 800 g hámozott, nagy darabokra vágott édesburgonya » 120 g zsemlemorzsa » 10 g finomra vágott zsályalevél » 90 ml forró tej » 2 tojás » 2 evőkanál fehér liszt » 2 evőkanál kockára vágott vaj » 2 evőkanál extraszűz olívaolaj » csipetnyi őrölt szerecsendió » só és frissen őrölt fekete bors
Keverjük össze a zsemlemorzsát és a zsályaleveleket. Sózzuk, borsozzuk. a húst mártsuk lisztbe, a felvert tojásba, majd a morzsába. A burgonyát forró vízben főzzük meg 10 perc alatt, majd szűrjük le és csöpögtessük le és tegyük vissza a fazékba. Törjük össze, adjuk hozzá a tejet, a vajat és a szerecsendiót. Sózzuk, borsozzuk, majd keverjük simára. Melegítsük fel az olajat és a húst süssük meg oldalanként 2 perc alatt. Amikor megsült a burgonyapürével tálaljuk.
Elkészítési idő 25 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom