Tournedos spárgával és kucsmagombával receptHány személyre: 4 személyre
» 2 kacsamell, 4 korongra formázva
» 20 zöld
spárga» 1 maroknyi szárított kucsma
gomba» 2 fej
mogyoróhagyma» 0,5 dl portói bor
» 3 dl
tejszín
» 5 dkg
vaj»
olívaolaj»
só»
bors
Először a zöldségeket készítjük elő, ehhez a
spárgát meghámozzuk, forrásban lévő,
sós
vízbe helyezzük, öt perc alatt megfőzzük, és hideg
vízzel leöblítjük. A
mogyoróhagymát megtisztítjuk, apróra daraboljuk,
vajon megdinszteljük, és öt percig pároljuk. Hozzáadjuk a kucsma
gombát, amit előtte negyed órán át langyos
vízben áztattunk. Beleöntjük a portói bort, amivel öt percig pároljuk, hozzáadjuk a
tejszínt és még tíz percig lassú tűzön főzzük.
sóval,
borssal ízesítjük és félretesszük, amíg a kacsamelleket elkészítjük. A kacsamell korongokat forró serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalán és előmelegített 200 oC-os sütőbe toljuk kb. négy-öt percre. Amikor megsült tányérra helyezzük, mellé halmozzuk a
spárgát, a
tejszínes
gombát és tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>