A kacsamellet megszabadítjuk az inaitól és a
zsírjától, bőrét bevagdossuk,
sóval,
borssal ízesítjük. Forró serpenyőben mindkét felét megpirítjuk, majd kis lángon még öt percen át pároljuk. Ezután kivesszük a serpenyőből, megszórjuk a meghámozott
citrom felkockázott és leforrázott héjával, becsomagoljuk fóliába, és fél órára betesszük a hűtőbe. A serpenyőben maradt
zsírhoz hozzáadjuk a balzsam
ecetet, a málnalikőrt, a zöld
citrom kifacsart levét és a pisztáciát. Simára keverjük és néhány percig kis lángon összefőzzük. A húst kivesszük a hűtőből, szeletekre vágjuk, tálra helyezzük, meglocsoljuk a mártással és friss málnával díszítve tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>