A madarat megtisztítjuk, majd nyolc darabba vágjuk, és megmossuk. A
zsír 2/3 részét felmelegítjük, majd megfuttatjuk a felaprított
hagymát. Rátesszük az összetört
fokhagymát, ráhintjük a piros
paprikát, és 2 evőkanál vizet adunk hozzá.
zsírjára sütjük, hozzáadjuk a kacsadarabokat,
sóval ízesítjük, majd néhány percig pirítjuk. Közben többször átfordítjuk. Utána másfél dl
vízzel felengedjük, és lefedve főzzük. Közben megforgatjuk.
A megmaradt
zsíron megfuttatjuk a tarhonyát, majd forró,
sós vizet adunk hozzá, és félpuhára főzzük. Amikor a kacsa puhulni kezd, belekeverjük a tarhonyát, a darabokra vágott
paprikát és a kettévágott
paradicsomot. Fedő alatt, sütőben készre sütjük, majd felaprított
petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>