Kelbimbós kacsamell receptHány személyre: 4
» 60 dkg kelbimbó
» 1/2 kávéskanál
köménymag
» 4 gerezd
fokhagyma» 2 kicsontozott pecsenyekacsamell
»
só,
bors» 1/2 kávéskanál
gyömbér» 3 ek. olaj
» 1 ek. csipkebogyólekvár
» 2,5 dl száraz vörösbor
» 1 ek. étkezési keményítő
» 3 dkg Rama
margarin» 1/2 piros húsú
paprika
A kelbimbót megtisztítjuk, a nagyobbakat félbevágjuk. A
köménymaggal és 2 gerezd
fokhagymával megfőzzük.
A kacsamelleket félbevágjuk, bevagdossuk a bőrt,
gyömbérrel,
sóval és
borssal fűszerezzük, majd a bőrös oldalukat olajon negyen óráig sütjük. Megfordítjuk és még 5 percig sütjük.
A
pecsenyelébe belekeverjük a lekvárt, 2 dl bort, felforraljuk, majd leszűrjük. A maradék borba belekeverjük a keményítőt, hozzáadjuk a lekváros mártáshoz, és még egyszer felforraljuk.
A maradék
fokhagymát a Rama
margarinon megpirítjuk, majd kivesszük, és a Rama
margarinra tesszük a lecsepegtetett kelbimbót, és felhevítjük.
A húst
burgonyapürével, kelbimbóval és a mártással tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>