A
szalonnát vékony csíkokra vágjuk, majd az alaposan megtisztított fácán mellét megtűzdeljük vele. Bedörzsöljük
sóval, és a belsejébe tesszük a többi fűszert, valamint a
hagyma felét.
A
zsírt felforrósítjuk, majd a fácán minden oldalát megpirítjuk benne. Kivesszük, és a maradék
zsírban megpároljuk a felaprított
hagymát és a felkarikázott sárga- és fehérrépát. Utána egy tűzálló tálba rendezzük, és rátesszük a húst. Felengedjük a
fehérborral, majd készre sütjük. Közben gyakran meglocsoljuk a levével és a csontlével. Ha kész, a húst kiveszük, a zöldségeket a maradék lében felforraljuk, majd áttörjük.
A körték magházát kivájjuk, az üregbe töltjük az áfonyát, és a vörösborban puhára főzzük.
A húst az
almapürével, a zöldséges mártással és a körtével tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>