A
krumplit megfőzzük, meghámozzuk, a
káposztát felcsíkozzuk. A
hagymákat egy kivételével felaprózzuk, az egyet pedig
babérlevéllel,
szegfűszeggel megtűzdeljük. A
zsíron megpirítjuk a
hagymát, a
szalonnát, majd ráteszünk egy a feldarabolt fácánt, a
káposztát és a répát. Ezeket összepirítjuk, beletesszük az egész
hagymát, a kakukkfüvet, majd felöntjük a levessel, és háromnegyed órát pároljuk. A többi fácánt eközben
sózzuk,
borsozzuk, a
szalonnával befedjük, majd magas fokozaton 50-55 percet sütjük. Fél óra elteltével hozzáadjuk a
krumplit, majd negyed órával később a debrecenit. Végül a felszeletelt húst, debrecenit és
szalonnát tálra tesszük, mellérakjuk a
krumplit és a zöldségeket, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>