A
hagymát
vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a
rizst,
sózzuk, felöntjük
vízzel, és így kb. 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a répát, a
paprikát, a
chilit és a bor
sót, majd további 5-6 percig főzzük. Eközben a tyúkmellek bőre alá tesszük a felcsíkozott
gyömbért,
sózzuk,
borsozzuk,
vajon pirítani kezdjük, közben hozzáadjuk a
citromfüvet és a felszeletelt
gombát. Ezután felöntjük a levessel, 10-12 percig pároljuk, majd a
gombát félretesszük, a pecsenyelevet pedig a
rizses keverékre folyatjuk, és a petrezselymet is belekeverjük. Végül a
rizses-zöldséges keveréket a tálakra tesszük, rákanalazzuk a
gombát, majd a húst is mellétesszük, és már kínálhatjuk is.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>