Főzd puhára levesben a
csirkemelleket, majd szedd le a húst a csontokról és ujjnyi csíkokra vágd.
A felhevített olajba szórd a megmosott
rizst, futtasd meg, majd kétszeres mennyiségű húslével engedd fel.
sózd meg gyengén, az ételízesítő port szórd bele és forrald 1-2 percig. Lefedve tedd félre és hagy saját gőzében párolódni.
A megtisztított
gombát szeleteld fel, azután kevés olajon párold meg a lereszelt vörös
hagymával együtt. Őrölt
borssal,
sóval ízesítsd.
A
rizs felét egyengesd el egy ki
vajazott tűzálló tálban. A
csirkemell- csíkokat, a párolt
gombát tedd rá, és finomra vágott
petrezselyemmel hintsd meg.
A maradék rizzsel borítsd be, kevés
vajat morzsolj a te
tejére. Melegítsd át néhány perc alatt forró sütőben. Kínálj mellé fejes- vagy
céklasalátát.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>