» Cajun fűszerkeverék: » 1/4 csésze növényi olaj » 3 ek. friss citromlé, 1 ek. fokhagymapor, 1 ek. vöröshagymapor » 2 tk. édes fűszerpaprika, 2 tk. Cayenne-bors » 1 tk. szárított kakukkfű, 1 tk. szárított oregánó » 1 tk. őrölt római kömény, 1 tk. fehér bors, 1 tk. frissen őrölt fekete bors » 4-6 csirke felsőcomb, csonttal együtt, bevagdosva » Saláta: » 2 avokádó, felszeletelve » 1 kisebb édesköménygumó, felszeletelve » 2 csésze vízitorma » 1 grépfrút meghámozva és cikkekre vágva » 1 lime meghámozva és cikkekre vágva » 1 ek. friss lime-lé » 1 tk. dijoni mustár » 2 ek. extra szűz olívaolaj » frissen tört fekete bors
Fűszerkeverék:
Keverjük össze az olajat, a citromlevet, a fokhagymaport, a vöröshagymaport, a paprikát, a Cayenne-borsot, a kakukkfüvet, az oregánót, a római köményt, a fehér és fekete borsot. Adjuk hozzá a csirkét, fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe.
A grillsütőt melegítsük elő.
A salátához tegyük egy tálba az avokádót, az édesköményt, a vízitormát, a grépfrútot és a lime-ot. Keverjük össze a lime-lét és a mustárt. Fokozatosan adjuk hozzá az olajat, majd sózzuk és borsozzuk. Grillezzük meg a csirkét, majd forrón tálaljuk a salátával.
Előkészület: 20 perc.
Sütési idő: 14-16 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom