» 2 lila hagyma, félbevgáva » 2 zöld thai csili, kimagozva és félbevágva » 1 szál thai citromfű fehér része, félbevágva » 1 darab gyömbér, meghámozva és félbevgáva » 4 koriandergyökér, felaprítva » fél csésze felaprított korianderlevél » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 1 csésze kókuszkrém » 2 ek. friss lime-lé » 2 tk. reszelt pálmacukor » 1 tk. thai halmártás » 4 csirkemell bőr nélkül » párolt jázminrizs és lime-gerezdek
Tegyük robotgépbe a mogyoróhagymát, a csilit, a citromfüvet, a gyömbért, a koriandergyökeret-és levelet, a fokhagymát, és apírtsuk össze. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a lime-leveket, a pálmacukrot és a halmártást. Keverjük össze az egészet. A csirkemmellet forgassuk meg ebben a keverékben, fedjük le, és tegyük 4 órára a hűtőbe.
A grillsütőt melegítsük elő, és süssük meg a csirkemellet rajta. A pácot forraljuk fel. A csirkét tegyük tányérra a rizzsel és a lime-gerezdekkel, és öntsük le a páclével.
Előkészület: 20 perc.
Főzési,sütési idő: 10-15 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom