Keverjük össze az olajat, a
lime-levet, a csilit, a római
köményt, majd adjuk hozzá a csirkét,
sót és
borsot. Keverjük jól össze, fedjük le, és tegyük 2 órára a hűtőbe. A grillsütőt melegytsük elő.
Kukoricapüré:
Vágjuk le a kukoricaszeket. Olvasszuk meg a
vajat, tegyük bele a karikára vágott új
hagymát, pirítsuk meg, majd tegyük hozzá a kukoricát, a vizet, a
tejszínt, és forraljuk fel. Vegyük kisebbre a lángot, és főzzük, amíg a kukirca megpuhul. Öntsük az egészet a turmixgépbe, és keverjük össze. Adjuk hozzá a créme fraiche-t, és dolgozzuk újra össze. Öntsük vissza a lábosba,
sózzuk,
borsozzuk, és takarjuk le.
A csirkét grillezzük meg, és forrón tálaljuk a kukoricapürével és a salsával.
Előkészület: 40 perc.
Főzési, sütési idő: 30-35 perc.
Nehézségi fok: 2.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>