» Csirke: » 3 ek. extra szűz olívaolaj » 1 nagy hagyma, felszeletelve » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 2 tk. őrölt gyömbér » 2 tk. őrölt római kömény » 1 tk. őrölt kurkuma » fél tk. só » 1/4 tk. frissen őrölt bors » 1 tartósított citrom, leszűrve, a húsa nélkül, finomra vágva » fél csésze magozott zöld olívagogyó, vékonyra szeletelve » 3 ek. finomra vágott koriander » 4 csirkecomb bevagdosva » kuszkusz: » 1,5 csésze csirkealaplé » 1,5 csésze kuszkusz » 2 ek. vaj » só
Keverjük össze az olajat, a hagymát, a fokhagymát, a gyömbért, a római köményt, a kurkumát, a sót, a borsot, a citromot, az olívát és a korianderzöldet. Forgassuk meg benne a csirkét, és tegyük a hűtőbe legalább 4 órára.
A grillsütőt melegítsük elő.
A csirkealaplevet öntsük egy lábosba, és forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a kuszkuszt. Fedjük le, és hagyjuk 10 percig állni. Villával lazítsuk föl, és keverjük bele a vajat. sózzuk meg.
A csirkét grillezzük meg, és forrón tálaljuk a kuszkusszal.
Előkészület: 20 perc.
Főzési, sütési idő: 15-20 perc.
Nehézségi fok: 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom