» A mártáshoz: » 1 nagy fej vöröshagyma, megtisztítva » 2 közepes gerezd fokhagyma, megtisztítva » 4 ek. vaj » 125 ml száraz fehérbor » 250 ml salátamajonéz » 1 kis marék durvára vágott friss tárkonylevél » 4 ek. almaecet » 2 ek. frissen facsart citromlé » 1 ek. dijoni mustár » 1 ek. cukor » fél tk. közepesen csípős csiliszósz » 1 tk. tengeri só » 1 tk. durvára őrölt fekete bors » 16 csirkecomb » étolaj » 2 tk. durva szemű tengeri só » fél tk. frissen őrölt fekete bors
A hagymát és a fokhagymát aprítsuk pépesre. A vajat olvasszuk fel 2-3 perc alatt, és pároljuk meg benne a pépet. Öntsük fel borral, és forraljuk a felére. Hagyjuk 5 percig hűlni, majd keverjük bele a többi hozzávalót. Fedjük le, és tegyük 1 órára a hűtőbe. Készítsük elő a parazsat a grillsütőben. Tegyük a húst a grillrácsra, és süssük a húst 30-40 percig, közben fordítsuk meg. Az utolsó 5-10 percben kenjük be a mártással. Amikor elkészül tálaljuk a maradék mártással.
Elkészítési idő: 45-55 perc.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom