Rizses csirke japán módra receptHány személyre: 4 személyre
» 3 kicsontozott, félbevágott
csirkemell» 250 g hosszú szemű
rizs» 60 ml világos
szójaszósz
» 60 ml mirin vagy édes sherry
» 60 ml
mogyoróolaj
» 2
tojás» 2 vékonyra szeletelt
mogyoróhagyma» 4 gerezd
fokhagyma, finomra vágva
» 2 teáskanál frissen reszelt
gyömbér
Forraljunk
sós vizet egy fazékban. Szórjuk bele a
rizst és 12-15 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le és csöpögtessük le, majd tegyük jéghideg
víz alá. Keverjünk össze 2 evőkanál
mogyoróolajat, a
szójaszószt, a mirint, a
gyömbért és a
fokhagyma felét. Tegyük bele a csirkedarabokat és keverjük össze. Melegítsük fel a grillserpenyőt, és a csirkét süssük addig, amíg megpuhul. Közben a vokban 2 evőkanál olajat melegítsünk fel, tegyük bele a felvert
tojást, és rázogatva-dobálva készítsünk rántottát. Tegyük egy tálra. A vokban visszamaradt olajon pirítsuk meg a
mogyoróhagymát és a maradék
fokhagymát. Tegyük hozzá a
rizst és a rántottát. Süssük még 1 percig. Amikor elkészült, tálaljuk.
Elkészítési idő 30-35 perc.
Nehézségi fok 1.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>