» 400 g főtt, összetépkedett csirkehús » 400 g főtt, hosszú szemű rizs » 125 g bacon » 60 g mirelit zöldborsó » 2 tojás » 1 finomra vágott hagyma » 2 gerezd fokhagyma, finomra vágva » 3 evőkanál Shaoxing bor (sárga rizsbor) vagy száraz sherry » 2 evőkanál finomcukor » 3 evőkanál mogyoróolaj » 4 ferdén vékony szeletekre vágott mogyoróhagyma » 3 evőkanál szójaszósz » 1 evőkanál kínai osztrigaszósz
2 teáskanál olajat forrósítsunk fel a vokban, majd öntsük bele a tojásokat és kevergetve süssük meg 2 perc alatt. Daraboljuk fel. A maradék olajat is forrósítsuk fel a vokban és süssük meg benne a hagymát, a fokhagymát és a bacont rázogatva. Adjuk hozzá a bort, szórjuk bele a cukrot. Süssük még 1 percig, majd tegyük bele a csirkét, a zöldborsót, és még 1 percig süssük. Keverjük bele a rizst, a szójaszószt, az osztrigaszószt, a mogyoróhagymát és a tojások felét. 2-3 percig süssük rázogatva-dobálva. Melegítsük át a rizst, majd tálaljuk.
Elkészítési idő 27 perc.
Nehézségi fok 1.
info Az oldalon történő látogatása során cookie-kat (“sütiket”) használunk. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Az oldal használatával elfogadja a cookie-k használatát.Elfogadom