A csirkét tisztítsd meg, és vágd kis darabokra.
sózd és
borsozd meg. A
padlizsánt mosd meg, és héjastól vágd egy centis karikákra, majd meg
sózva 10 percig hagyd állni (míg levet ereszt). Közben a vörös
hagymát karikázd vékonyra. A füstölt
szalonnát metéld nagyon apróra,
zsírját süsd ki, és a pörcöt tedd félre. A visszamaradt
zsíron süsd át a csirkedarabokat erős lángon. Egy tűzálló tál alját borítsd be a lecsöpögtetett
padlizsánszeletekkel és hintsd meg reszelt
sajttal. Erre fektesd rá a csirkedarabok egy részét. Borítsd be
hagymakarikákkal,
sózd,
borsozd, és kend meg a pépesre zúzott
fokhagymával. Erre ismét
padlizsánszeletek jönnek, majd a rétegezést addig folytasd, amíg elfogy a hozzávaló. Te
tejére reszelt
sajtnak kell kerülnie, ezt borítsd be a lehéjazott
paradicsomszeletekkel, locsold le a csirke pecsenyelevével, és szórd rá a
szalonnapörcöt. A tálat fedd be, és előmelegített, forró sütőben süsd 40 percig, majd a te
tejét levéve pirítsd pirosra. Saláta illik mellé.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>