Bárányborda makadámdió-bundában receptHány személyre: 4-5
» 3 szelet bárányborda
» 2 tk. olaj
» 2 csésze friss, nem száraz zsemlemorzsa
» 2 ek. olvasztott
vaj» 1/2 csésze felaprított makadámdió
» 1 tk.
oregánó» 1 tk. szárított
bazsalikom» 1 tk.
petrezselyem» 1/2 tk.
citrombors» 1 felvert
tojás» 2 kisebb édes
burgonya» 3 kis fej meghámozott, négybe vágott
hagyma
Szórjuk a morzsát tálba, adjuk hozzá a
vajat, makadámdiót,
oregánót, petrezselymet, makadámdiót és a
citromborsot. Keverjük össze, és adjuk hozzá annyi
tojást, hogy összeálljon. Nyomkodjuk a húsra, majd tegyük a hűtőbe.
Vágjuk a
burgonyát ujjnyi szeletekre. Dobjuk a
hagymát alufólia edénybe, és szórjuk rá olajat.
Készítsük elő a grillsütőt alutálca fölötti sütésre. Illesszük az alufólia tálcát a
burgonyával és a
hagymával a tálca fölé, és süssük 15 percig.
Helyezzük a húst a tálca fölé, és süssük 30 percig.
A húst előmelegített tányérokon, zöldségekkel együtt tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>