A pácolt húst tegyük a hűtőbe pár órára. Ha kivesszük hagyjuk állni 20 percet szobahőmérsékleten. Vágjuk le a
mogyoróhagyma gyökér felőli végét, majd a
fokhagymával együtt pakoljuk alufólia tálcára. Rakjuk a
burgonyát másik tálcára, és mindkettőt forgassuk meg az olajban.
Készítsük elő a grillsütőt, tegyük a közepére alutálcát. Kenjük meg páclével. Tegyük a
burgonyát és a
mogyoróhagymát a hús mellé, még a tálca fölé. Fedjük le és süssük 40 percig.
Nyissuk ki a fedelet, majd a két tálcát húzzuk a hő felé. Keverjük meg a
hagymát, a
burgonyákat fordítsuk meg. Kenjük meg a húst a páclével, fedjük le és süssük 10 percig.
Nyissuk ki a fedelet, kenjük meg a húst páclével, a 70 perces sütése idő végéig.
Vegyük ki a húst, fedjük le alufóliával, és hagyjuk állni 15 percig. Sült zöldségekkel együtt tálaljuk.
Szerző:
Ízletes receptek Hozzáadom a kedvenc receptjeimhez >>